Geschiedenis

In 2012 zochten 3 doorgewinterde fotografen naar een mogelijkheid hun kennis en ervaring te gaan delen met andere hobbyisten die ook een liefde voor deze geweldige hobby hebben.
Wim Deelen, Ad van Wingerden en Piet Damsteeg grepen het initiatief een fotoclub in hun thuisdorp Nieuw-Lekkerland op te gaan richten. Na veel voorbereidende gesprekken werd begonnen met het zoeken naar een geschikte locatie die kon voldoen aan de eisen van een fotoclub. De zoektocht werd beloond. De N.K.P.V. Nieuw-Lekkerland was zo vriendelijk hun clubgebouw aan de Veerweg ter beschikking te stellen voor 26 fotoclubavonden in het jaar.

Na dit succes werd er een oproep in de krant geplaatst om de oprichtingsavond bij te wonen. Tegen iedere verwachting in meldden zich 54 geïnteresseerden, waarvan er 24 op de oprichtingsavond werden ingeschreven als lid.
Fotoclub Molenwaard werd een feit.

De doelstelling van de Fotoclub Molenwaard is het bevorderen, aanmoedigen, uitwisselen van ervaringen en tips met betrekking tot fotografie binnen de vereniging, evenals het bevorderen van de vriendschappelijke relatie’s tussen de leden onderling. Fotoclub Molenwaard biedt een gevarieerde programmering waar fotografie in de breedste zin van het woord centraal staat.

Een programma wat bindt en boeit en voor elk wat wils biedt van beginner tot gevorderde amateur-fotograaf.

Nieuwe leden zijn altijd welkom!
Belangstellenden kunnen twee proefavonden bijwonen alvorens te besluiten om lid te worden.
De clubavonden vinden tweewekelijks plaats op woensdagavond volgens het programma.

Locatie clubavonden:
IJsclub Molenhoek
Vletstraat 9
2957 GH Nieuw-Lekkerland